Stomatologie Adulti

Adresa:

Strada Albatrosului 9 – Brașov

ENDODONTIE

Tratamentul endodontic si obturatia de canal  reprezinta un tratament stomatologic menit sa repare si sa salveze un dinte afectat de carie o profunda.  
Procedura se va efectua cu anestezie locala si are ca scop curatarea canalelor, sterilizarea si obturarea lor cu gutaperca , aceasta fiind o substanta rasinoasa ce are rolul de obturare a canalului tratat. Micromotorul endodontic VDW Gold Reciproc cu apex locator integrat pe care il avem in dotarea clinicii stomatologice  Biodontica din Avantgarden Brasov,  faciliteaza realizarea tratamentului endodontic obtinand un rezultat superior tratamentelor  conventionale.
Microscopul Zumax 1950 asigura vizualizarea celor mai fine detalii atat de  importante pentru un diagnostic corect cat si pentru realizarea cu cea mai mare acuratete a altor manopere ulterioare tratamentului endodontic cum ar fi obturatille cu compozit (plombe dentare ), tratamente parodontale, slefuiri coronare sau detartraje  .

ORTODONTIE

Se ocupa cu indreptarea si alinierea dintilor,  imbunatatirea  aparatului dento-maxilar si a esteticii faciale. In mod ideal, dintii nostri ar trebui sa se potriveasca astfel incat muscatura sa fie perfecta, fara inghesuiri, spatii intre dinti sau chiar rasuciri. Dintii inghesuiti sunt desigur dificil de igienizat si in timp pot conduce  la aparitia cariilor ori a afectiunilor parodontale. In general, malocluzia sau alinierea incorecta a dintilor de care va aminteam mai sus are la baza o cauza genetica. Aceasta  inseamna ca, mai mult sau mai putin, se transmite de la o generatie la alta. Ea poate fi insa si rezultatul a diverse obiceiuri de la nastere, cum ar fi spre exemplu suptul degetului, folosirea suzetei dupa varsta de 2- 3 ani sau alimentatia facuta preponderent cu biberonul .

Chiar daca ea nu poate fi prevenita, poate fi insa depistata la timp, ceea ce duce la scurtarea duratei de tratament. Tratamentul ortodontic la clinica Biodontica din Avantgarden Brasov poate fi efectuat cu succes indiferent daca pacientul este adult sau copil . In ultimii ani s-a inregistrat o crestere a numarului pacientilor adulti. De fapt, astazi, majoritatea pacientilor clinicii noastre sunt adulti. 

Durata purtarii unui aparat difera in functie de gravitatea anomaliei care trebuie corectata. Imposibilitatea de a corecta problema ar putea provoca astfel boli ale tesuturilor de suport ale dintilor, sau chiar pierderea dintilor si necesitatea unor restaurari protetice.
Lasata netratata, in cazul adultilor, o malocluzie poate conduce la efecte daunatoare asupra starii generale de sanatate a pacientului, inclusiv defecte de vorbire si alte tulburari emotionale.

Pe langa componenta medicala a aparatului dentar exista si o componenta sa-i spunem estetica. Un aspect fizic placut este desigur un atu esential pentru increderea si respectul de sine. Adesea, acestea se imbunatatesc in cazul adultilor pe masura ce tratamentul ortodontic aduce corectarea pozitiei dintilor, buzelor si a fetei.

Aparatele dentare realizate de catre clinica stomatologica  Biodontica din Avantgarden pot fi mobile sau fixe, cu bracketi metalici, ceramici sau din safir.

PROTETICA DENTARA

Protetica dentara presupune  refacerea functiilor aparatului dento-maxilar  prin realizarea unor coroane dentare sau proteze mobile.
Materialele din care sunt facute acestea  poate varia atat  in functie de cerintele fiecarui caz cat si de preferintele pentru un anumit material :

  • Coroane din zirconiu
  • Coroane metalo ceramice
  • Proteze acrilice
  • Proteze scheletate cu sisteme speciale ancorate de lucrari fixe

    Coroanele dentare sunt lucrari protetice ce ajuta la menținerea dintelui ce sufera  de anumite probleme cum ar fi carii avansate sau o forma neregulata.

    Coroanele dentare acopera sau invelesc partea vizibila a dintelui pentru a-i reda forma inițiala. Astfel, ea preia toate funcțiile prinicipale ale unui dinte.

     Funcțiile principale ale unei coroane dentare sunt:

    • Cresterea rezistentei si sanatatii dintelui.
    • Estetica;
    • Functia masticatorie;
    • Functia fonetica

 In cadrul clinicii stomatologice Biodontica  din Avantgarden Brasov va oferim toate serviciile mentionate mai sus. Acestea sunt realizate de cei mai buni specialisti in domeniu care vor analiza cu minutiozitate cazul dumneavoastra si va vor da cea mai buna solutie. 

PARADONTOZA

Parodontoza sau boala parodontala reprezinta un set de afectiuni inflamatorii care afecteaza tesuturile din jurul dintilor. Parodontoza poate insemna atat afectarea superficiala a invelisului gingiei purtand denumirea de gingivită, cat si  o afectare mai profunda a gingiei și chiar a osului de susținere.  Intr-un stadiu timpuriu gingiile capata o culoare rosiatica , se pot umfla  si desigur pot si  sangera. Intr-o forma agravata, numita parodontita, gingia se indeparteaza de dinte, formandu-se astfel pungi intre dinte si gingie. Pe masura ce boala avanseaza mai mult osul  si ligamentul parodontal sunt distruse . Astfel dintii devin mobili si trebuiesc extrasi sau pot cadea. 

In tratamentul cu laser al parodontozei realizat la clinica stomatologica Biodontica din Avantgarden Brasov , medicul stomatolog  utilizeaza laserul dentar dioda EPIC de la Biolase pentru accesul si eliminearea tesutului inflamat din jurul radacinii dintelui.

Aceasta tehnica inovativa in care se utilizeaza laserul pentru tratamentul parodontozei implica eliminarea placii si a tartrului formate sub linia gingivala si in jurul radacinii. Dupa eliminarea tesutului medicul stomatolog  foloseste laserul cu scopul de a netezi suprafata radacinii, pentru a elimina orice formatiune rugoasa care ar putea atrage coloniile de bacterii cauzatoare de infectii. Suprafata dintre gingie si radacina poate incepe astfel procesul de vindecare si regenerare.

Cea de-a doua metoda  prin care tratam parodontoza in cadrul clinicii stomatologice Biodontica din Avantagarden Brasov este chiuretajul subgingival. Acesta  este o metoda de tratament chirurgical  folosit la pacientii cu boala parodontala in stadiu mai avansat  – care prezinta pungi parodontale, abces parodontal sau recidive dupa alte interventii chirugicale. Prin chiuretajul subgingival se indeparteaza tesutul de granulatie, resturile epiteliale, continutul pungilor parodontale – care intretin fenomenele inflamatorii si infectia la nivel gingival.

In cazul chiuretajului inchis, curatarea se face cu ajutorul laserului care indeparteaza tesutul de granulatie si se sterilizeaza punga pe fata mucozala

IMPLANTOLOGIE

Implantul dentar realizat in cadrul clinicii dentare Biodontica din Avantgarden Brasov este una dintre cele mai eficiente si mai durabile metode de inlocuire a dintilor care lipsesc. Implantul dentar, prin toate componentele sale, are de asemenea functionalitatea si estetica naturala a dintelui pierdut precum si o durata de viata  lunga, atunci cand este igienizat asa cum trebuie.

Implantul dentar este o componenta chirurgicala care se insereaza in osul mandibulei sau al maxilarului acolo unde avem un dinte sau mai multi lipsa. Pe intelesul fiecaruia dintre dumneavoastra, implantul dentar este un dispozitiv medical ce seamana cu un surub care se fixeaza in osul maxilarului devenind astfel radacina artificiala pe care se construieste noul dinte. Este solutia numarul unu  pentru inlocuirea dintelui ce lipseste  sau chiar pentru mai multi  dinti lipsa atat pe maxilar, cat si pe mandibula.

Trebuie sa stiti ca implantul dentar realizat la clinica stomatologica Biodontica din Avantgarden Brasov respecta cele mai inalte standarde de calitate, fiind confectionat din materiale de o puritate superioara. Este suficient de rezistent atat pentru zona molarilor, cat si pentru zona frontala.

Implantul dentar sustine o parte protetica dentara (coroane, punti, proteze fixate) care arata si se comporta la fel ca  dintii naturali, facilitand un proces de  masticatie normala precum si  un aspect placut al zambetului .

 

 

CHIRURGIA DENTARĂ

Multe dintre tratamentele stomatologice cum ar fi resturile dentare, molarii inclusi sau  chisturile  necesita interventii specifice de chirurgie dentara. Cea mai frecventa interventie in chirurgia orala este reprezentata de extractia dentara.

Chirurgia orala este o ramura importanta a  stomatologiei. Aceasta include o serie de interventii necesare pentru tratamentul eficient al unor afectiuni orale grave. De obicei acestea nu pot fi rezolvate prin metode minim invazive. Printre lucrarile cele mai des intalnite in acest domeniu se numara: extractia molarilor de minte, molarilor inclusi sau caninilor, tratamentul abceselor sau procedura de sinus lifting.

Tratamentul cel mai des intalnit in chirurgia dento-alveolara este extractia.   Atunci cand dintele nu poate fi salvat printr-o alta metoda stomatologul recurge la extractia dintelui. Sunt numeroase situatiile ce necesita aceasta procedura, fie atunci cand dintele creste intr-o pozitie anormala ce duce la inghesuirea altor dinti, are spatiu insuficient pentru a erupe, poate provoca infectii care se repeta  sau reprezinta predispozitie ridicata pentru carii. La fel, motive ale unor extractii dentare pot fi de ordin ortodontic, de exemplu: e nevoie de spatiu pentru a corecta muscatura.

 

TERAPIA CARIILOR DENTARE

Caria dentara este o afectiune a  cavitatii bucale  ce poarta denumirea de afectiune dentara si este provocata de placa bacteriana.

Smaltul dentar este invelisul protector al dintelui  si cea mai dura componenta a sa. Smaltul nu are nervi sau vase de sange, nefiind sensibil la durere. Dedesubt se afla dentina, cea mai mare parte a dintelui si care este sensibila la durere. Dentina acopera pulpa dintelui, un tesut moale ce contine vase de sange si nervi, fiind situata in mijlocul dintelui. Placa bacteriana este o pelicula subtire si lipicioasa ce se formeaza pe smalt si care este formata din diverse tipuri de bacterii si resturi alimentare.

Dupa ce consumam alimente cu o concentratie mare de zahar, bacteriile descompun zaharul in acizi ce ataca smaltul. Caria dentara apare in momentul in care smaltul si dentina se inmoaie sub actiunea atacului acid si se produce o cavitate. Odata ce a trecut de smalt, caria inainteaza mai rapid prin dentina si ajunge la pulpa, producand inflamatia si infectia.

Cariile reprezinta una dintre cele mai raspandite probleme dentare, afectand aproximativ jumatate din adulti. Partile cele mai predispuse la carii sunt suprafetele dintilor ce constituie muscatura si zonele dintre dinti, locul in care deseori raman resturi alimentare.

Cariile sunt de mai multe tipuri:

  • Carii coronare – tipul cel mai frecvent intalnit, atat la copii cat si la adulti, localizate de obicei pe suprafata ocluzala sau interdentar
  • Carii radiculare – pe masura ce inaintam in varsta, gingiile se retrag, lasand radacina dintelui expusa. Radacina nefiind acoperita de smalt, se poate caria foarte usor
  • Cariile secundare sau recidivele de carii – se formeaza in jurul obturatiilor si coroanelor existente. Acestea sunt zone cu tendinta de acumulare a placii bacteriene, ceea ce duce la formarea cariilor

Cariile sunt o afectiune grava. Daca nu sunt tratate acestea  pot distruge dintii si tesutul moale din interiorul acestora, provocand abcese dentare, zone de infectie la varful radacinii. Daca se formeaza un abces, acesta se trateaza prin tratamentul de canal radicular, interventie chirurgicala sau extractie dentara.

Cum pot stii  daca am carii?
Medicul stomatolog este singurul care va poate spune sigur daca aveti carii deoarece  o carie se dezvolta sub suprafata dintelui, unde nu poate fi vazuta. Atunci cand consumati alimente bogate in carbohidrati (zaharuri, amidon), acestia hranesc bacteriile din placa bacteriana, producand acizi ce ataca dintele. In timp, smaltul dentar este distrus in adancime, dar suprafata ramane intacta. Dupa deteriorarea unei mari parti din smalt, suprafata acestuia se prabuseste, formand caria.

Cariile se dezvolta cel mai probabil in santurile suprafetelor ocluzale ale dintilor posteriori, in spatiul interdentar sau sub jonctiunea mucogingivala. Indiferent de locul unde apar, cel mai bun mod de a le depista si trata inainte de a se agrava este sa mergeti la dentist pentru controale de rutina.

Ce facem pentru a  preveni cariile  dentare?

  • Periaju dentar realizat dupa fiecare masa sau gustare atentie si folosirea zilnica a atei dentare pentru indepartarea placii bacteriene interdentare.
  • Controale dentare de rutina la medicul dumneavoastra stomatolog.  
  • O dieta echilibrata, saraca in zaharuri si amidon. Daca totusi consumati alimente cu continut de zaharuri si amidon, incercati sa o faceti in timpul meselor si nu intre mese, pentru a limita expunerea dintilor la acizii produsi de acestea. 

 

     ESTETICA DENTARA

    Estetica dentara este un domeniu al stomatologiei ce se ocupa de aspectul dintilor precum si de imbunatatirea aspectului vizual al zambetului. Bauturile acide, ceaiul, cafeaua sau fumatul isi pot pune amprenta asupra smatului dintilor iar pe termen lung culoarea si stralucirea isi pot pierde din intensitate. Medicul stomatolog vine insa in sprijinul dumneavoastra prin manopere care pot ajuta la restabilirea aspectului dintilor . 

    Detartrajul facut cu regularitate este un prim pas care trebuie facut pentru a avea mereu o dantura ingrijita. Clinica stomatologica Biodontica din Avantgarden Brasov va asteapta cu cele mai noi tehnologii pentru a reda nu numai sanatatea ci si frumusetea dintilor dumneavoastra. Un al doilea element important  sunt lucrarile protetice sau coroanele dentare. Este nevoie de multa atentie la detalii ,meticulozitate si talent din partea medicului pentru a va reda zambetul dorit. Pe langa toate acestea nu trebuie sa uitam ca medicul va pune intotdeauna sanatatea dintelui pe primul plan iar estetica pe cel secund. De aceea este crucial sa va prezentati cu regularitate la controale . Amanarea acestora poate conduce de multe ori la manopere mai multe, mai dificile si desigur si mai costisitoare pentru dumneavoastra iar estica dorita poate fi mult mai dificil sau cateodata imposibil de realizat .

    O a treia manopera si poate cea mai de actualitate este albirea dintilor. Trebuie spus faptul ca albirea dintilor este de cele mai multe ori un proces invaziv care poate duce la sensibilizarea smaltului.  La clinica stomatologica Biodontica din Avantgarden Brasov suntem adeptii unei culori cat mai naturale care sa se potriveasca fizionomiei dumneavoastra. Albirea cu laserul Biolase este o metoda neinvaziva prin care medicul stomatolog activeaza cu ajutorul laserului Biolase un gel special care se aplica pe suprafata dintelui in jur de 20 de minute. Dupa acest interval dintele se va deschide la culoare. Daca pacientul doreste o nuanta mai deschisa medicul stomatolog repeta procedura.  

    Programeaza o intalnire

    Telefon:

    0721 272 900

    }

    Program de lucru:

    Luni-Vineri: 08-20

    Adresa:

    Strada Albatrosului 9 – Brașov